Capital Cars & Classics, een initiatiefrijk evenement!

De eerste uitgave van ‘Capital Cars & Classics’ is een succes geworden. Het geïnteresseerde publiek wist de weg naar de Kromhouthal in Amsterdam te vinden en vergaapte zich aan een mix van klassieke auto’s en supercars. De organisatie slaagde erin om de mensen te trekken, die serieuze interesse hebben in dit segment auto’s. Al tijdens het diner, voorafgaand aan de tweedaagse show van afgelopen weekend, werd de eerste auto verkocht. Daarna wisselden nog meer auto’s van eigenaar, waarmee een deel van het beoogde doel werd gerealiseerd. Een ander doel was om liefhebbers bij elkaar te brengen in een passende ambiance. Wie de show in Essen te groot en de show in Parijs te ver weg vindt, kon afgelopen weekend ‘even-op-en-neer’ naar Amsterdam. De meeste prominente klassieker ondernemingen uit Nederland gaven acte de préséance.

Exclusive Carbrokers was met een eigen stand aanwezig en wij boden onze unieke Lancia Flaminia Touring Coupe 2.8 3C te koop aan. Een regelrecht collectors item, waar veel publieke belangstelling voor was. Het was voor ons een ideaal moment om het ‘Classic Car Property Fund’ onder de aandacht te brengen. Het ‘Classic Car Property Fund’ (CCPF) stelt iedereen in staat om deeleigenaar te worden van een exclusieve auto. De auto is de kern van een gezamenlijke organisatie in de vorm van een fonds per auto. Er is in deze vorm een 1962 Lancia Flaminia Touring 2.5 GT Convertible succesvol in de markt gezet. Deze maand zijn wij gestart met een F40 in deze vorm op de markt te zetten en zo bereikbaar te maken, waar op dit moment enkele gegadigden zich voor hebben aangemeld. De deelnemer kan in dit fonds deelnemen vanaf 10% van de aanschafwaarde van de auto. In ieder geval is de inleg een percentage van de aankoopwaarde van de auto aangevuld met de verzekeringskosten, onderhoudskosten en kosten voor professionele stalling. Enkele keren per jaar vormt de auto het middelpunt van een activiteit, waarbij ook in de auto gereden kan worden. Alle mede eigenaren zijn hierbij aanwezig. Alle zaken betreffende de auto en het beheer rondom de auto zijn dichtgetimmerd door middel van een contract en inschakeling van een notaris. Het initiatief leverde vele vragen en discussies op en toonde aan dat het bezit van exclusieve auto via het Classic Car Property Fund bereikbaar wordt voor vrijwel iedereen. Tenslotte leven we in een ‘deeleconomie’ waarin dit soort initiatieven passen. Zelfs een grote autofabrikant heeft dit systeem al in het leven geroepen. Kortom, een geslaagd evenement met een paar bijzondere, nieuwe initiatieven ! 

 

Het fotoalbum van Capital Cars en Classics bekijkt u hier! Wilt u meer weten over het CCPF en de Ferrari F40 klik dan hier.